Sharing is caring!

Wat zegt de Bijbel over daten? Als een christelijke single is dit een belangrijke vraag. Zoals we in dit artikel zullen zien, zijn vragen over wat de Bijbel zegt over daten niet zo eenvoudig als je zou denken. U moet bijbelse wijsheid toepassen als u zich wilt bezighouden met goddelijke christelijke datering. De Bijbel zegt niets direct over daten, daarom is er niet één rigide christelijk 50 plus match.

Wat veel christelijke singles misschien verbaasd vinden om te beseffen, is dat de Bijbel niets rechtstreeks zegt over daten. De woorden ‘daten’, ‘vriendjes doen’, ‘vriendje’, ‘vriendin’ of ‘uitgaan’ zijn geen woorden die je overal in de Bijbel zult vinden.

Maar Wat Moet Ik Dan Kiezen Volgens De Bijbel?

Dus hoe kunnen we in hemelsnaam antwoorden: “Wat zegt de Bijbel over daten?” Wat we moeten doen, is bestuderen waar de Bijbel over spreekt en die bijbelse principes toepassen op christelijke datering.
Op dezelfde manier zegt de Bijbel niets over beleggingsfondsen of je Roth IRA, maar de Bijbel praat wel veel over het redden en verstandig zijn met je geld. Net zoals je bijbelse wijsheid kunt toepassen op actuele financiële vragen, kunnen we hetzelfde doen als het gaat om vragen over christelijke datering.

Wat Zegt De Bijbel Over De Manier Van Daten In Deze Tijd?

Het is ook belangrijk op te merken dat hoewel de Bijbel niet direct iets zegt over onze moderne manier van daten, het ook deze praktijk niet veroordeelt. Wanneer de Bijbel over een onderwerp zwijgt, betekent dit dat God van christenen verwacht dat ze toepassen wat hij in het algemeen heeft gezegd en deze waarheden toepassen op de specifieke vragen die we hebben (Jakobus 1: 5).

Overdrijving Van Regels

Omdat de Bijbel niets zegt over direct daten, moeten christenen oppassen dat ze geen christelijke leringen over daten alleen maar dogmatiseren. Toen bijvoorbeeld het boek ‘I Kissed Dating Goodbye’ verscheen, leek de Amerikaanse kerk de concepten in die boeken als de Schrift te prediken. Vele jaren later realiseren mensen zich de schadelijke effecten van het overdrijven van ideeën die niet direct in de Schrift worden gevonden.

Het Is Niet Meer Zoals Vroeger, Ook Niet Met Dating

Er zijn enkele concepten in de Bijbel die zo vanzelfsprekend zijn dat we weten dat ze altijd moeten worden toegepast op christelijke datering, zoals bijvoorbeeld geen voorhuwelijkse seks. Maar het is een goede vuistregel om geen wetten te maken waar de Bijbel geen wetten maakt. We moeten ons best doen om bijbelse wijsheid toe te passen, terwijl we ook ruimte laten voor andere mensen om dingen anders te zien.