Sharing is caring!

Op mijn maandelijkse verplaatsing en pensioneringstochten word ik altijd gevraagd naar activiteiten waarbij Costa Ricanen betrokken zijn. Is dat dan ook zo bij de koningsdagtrekking? Ik maak er altijd een punt over om over de loterij of lotería nacional te praten. Haal me niet weg! Ik pleit er niet voor naar een casino te gaan en je zuurverdiende geld weg te gokken, omdat ik dat nooit doe. Ik leg echter altijd uit hoe de loterij hier werkt, vooral nadat veel van mijn klanten hebben opgemerkt dat de verkopers de kaartjes op straat verkopen en vragen: “Wat koop loten hoe doe je dat dan?”

De Costa Ricanen Spelen Al Heel Lang Loterijspellen

De loterij maakt lange tijd deel uit van het leven van de meeste Costa Ricanen. Bijna elke tico die ik ken droomt ervan om het rijk te slaan door de grote kerstloterij EL Gordo Navideño of Premio Mayor (grote prijs) te winnen. Er zijn ook wekelijkse loterijen die een kleinere uitbetaling bieden. De resultaten zijn te vinden in de kranten.

Mensen gebruiken hun geboortedatum, hun geluksgetal, cijfers en symbolen uit hun dromen enz. Om hun lotnummers te selecteren die ze zullen spelen.

Een Traditie In Loterijwereld

De loterij is een Costa Ricaanse traditie en bestaat al sinds 1800 toen de eerste tekening werd gehouden. In 1845 verzocht Nazarino Toledo, het hoofd van een liefdadigheidsinstelling, de regering een openbare loterij te starten om fondsen te werven voor de bouw van het San Juan de Dios-ziekenhuis. Kort daarna begon de overheid een maandelijkse loterij om geld in te zamelen. Het was echter pas in 1885 dat de loterij officieel begon op een meer regelmatige basis.

In 1960 Was De Allereerste Loterij In Costa Rica

In december 1960 werd de Gordo Navideño gehouden. Pas in 1979 werd de eerste miljoen colón-prijs aangeboden. In 1986 was de grootste prijs 5 miljoen colônes. Vandaag zijn de prijzen groter en zijn de loten kleurrijker. Een groot deel van het verzamelde geld gaat nog steeds naar het goede doel en de rest wordt gegeven aan de respectieve winnaars.