Sharing is caring!

De opbrengst van de borg in Groningen wordt met twee derde verlaagd ten opzichte van het jaar dat begint in oktober 2022 en stopt tegen 2030 om de veiligheid te waarborgen van mensen in de provincie met dezelfde naam na aardbevingen in verband met winning, zei minister van Economie Eric Wiebes donderdag. Dat scheelt nogal wat met diverse energievergelijkingen. Het specifieke type gas uit het veld wordt gebruikt door miljoenen huishoudens en duizenden bedrijven in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk die met zakelijke energie te maken hebben.

Door Gaswinning Trillen De Huizen In Noord-Nederland

Sinds 2014 zijn er nog steeds trillen in Noord-Nederland, toen de overheid begon met het verminderen van stromen uit het veld. De laatste cap werd vastgesteld op 21,6 miljard per jaar, wat overeenkomt met bijna 5% van de totale gasvraag van de Europese Unie. Nederlandse Aardolie Maatschappij BV, een onderneming van Royal Dutch Shell Plc en ExxonMobil Corp., beheert het veld en is gebonden aan de huidige productielimieten.

Gas is Een Belangrijke Bron Van Inkomsten Voor Dit Land

Het gas van het land is ook een belangrijke bron van inkomsten uit het budget, met opbrengsten die dit jaar bijna 2 miljard euro ($ 2,5 miljard) bedragen. Gasunie, de Nederlandse gasnetbeheerder, zei vorige maand dat er minimaal 14 Bcm aan output nodig is om de bevoorradingszekerheid te verzekeren, tot maar liefst 27 miljard in een extreem koud jaar. Het Nederlandse plan is om in drie jaar tijd een faciliteit van 500 miljoen euro te bouwen om geïmporteerd gas om te zetten in brandstof die de productie van Groningen kan vervangen, aldus de regering.

Jammer Dat Deze Optie Voor Gaswinning Niet Eerder Is Gebouwd

“Het is jammer dat deze optie enkele jaren geleden niet is gebouwd”, zegt Volko de Jong, managing partner van het Global Gas Networks Initiative, een adviseur in de gasindustrie in Groningen. “Het is slim. Ja, het is verstandig om te doen. ” Tegen oktober 2022, en mogelijk een jaar eerder, zal de gasproductie onder 12 Bcm per jaar dalen en tot 7,5 Bcm voor de periode van 12 maanden vanaf die datum dankzij de stikstofvoorziening, de afgenomen buitenlandse vraag en de conversie van de grootste 53 binnenlandse industriële gebruikers, zei het kabinet in een brief. Toegenomen stikstofaankopen en overschakeling naar meer bedrijven kunnen zelfs een snellere afname toelaten.