Sharing is caring!

Windows Mixed Reality

Microsoft heeft de samenwerking met meerdere fabrikanten van headsets gepromoot om een ​​serie Windows 10-ready “mixed reality” headsets te produceren.

Het onderscheid tussen virtual reality en mixed reality is tot nu toe dubieus, maar het duidt op integratie van augmented reality (AR) -technologie met behulp van camera’s op de helm. Acer, Dell, HP en Lenovo zijn enkele van de eerste partners in het programma voor gemengde software van Microsoft, en recentelijk is Samsung lid van haar geworden, met een eigen Odyssey-headset.

Microsoft heeft ook gewerkt aan de HoloLens, een dure en nog steeds groeiende augmented reality-headset met veel potentieel. Houd er wel rekening mee dat AR geen VR brillen is.

Apple En VR

 Tot dusverre was Apple erg cool op VR, maar dat begint langzaam te veranderen, althans vanuit een kant voor softwareontwikkeling. OS X High Sierra maakt VR-ontwikkeling mogelijk op drie belangrijke VR-softwareplatforms: Steam, Unity en Unreal.

Het maakt ook gebruik van Apple’s Metal 2-raamwerk, waarvan het bedrijf zegt dat het de prestaties levert die nodig zijn voor VR. Er zijn geen plannen aangekondigd voor een VR-headset van het merk Apple, maar waarschijnlijk zullen Rift- of Vive-compatibiliteit worden toegevoegd aan Macs.

Apple is enthousiaster over haar ARKit-platform, met de iPhone 8 Plus en iPhone X schijnbaar gebouwd voor het systeem. Zoals we eerder al zeiden, AR is echter geen VR, en hoewel sommige Google Cardboard-software en -headsets met iOS werken, is er momenteel geen specifiek op Apple gericht VR-product beschikbaar.

De Toekomst Van VR

De acceptatie en ontwikkeling van VR is moeilijk te voorspellen en zou op veel verschillende manieren kunnen gaan. Google Cardboard maakte plaats voor Google Daydream, terwijl Samsung zijn Gear VR blijft herhalen naast zijn nieuwe Odyssey-headset. Op korte termijn zijn de Windows 10 mixed reality en nieuwe headsets van Acer, Dell, HP, Lenovo en Samsung de grootste potentiële bronnen van vooruitgang in VR als categorie.

We hebben niet veel gehoord over toekomstige HTC- of Rift-headsets met meer geavanceerde technologie, en de PS VR ziet eruit alsof hij in de nabije toekomst hetzelfde zal blijven. Een Finse startup genaamd Varjo werkt aan een nieuwe VR-headset waarvan het beweert dat deze 70 keer de resolutie van de Vive weergeeft, maar het zal niet snel in de handen van de consument vallen.