Sharing is caring!

Video gaming heeft een lange weg afgelegd sinds de beginperiode van Pong en Pac-man. We kunnen nu betaalbare games van hoog kaliber spelen met 3D-graphics en geweldige interactiviteit in het comfort van ons huis, waarbij we de kleine en subtiele verbeteringen die aan elke console zijn gemaakt als vanzelfsprekend beschouwen voordat we worden zoals ze zijn. Er zijn diverse soorten zoals de Nintendo DS en de PS4.

Het Heeft Lang Geduurd Voordat Console Op De Markt Kwamen

In zekere zin had de agressieve concurrentie tussen bedrijven van videogameconsoles de superieure eigenschappen van videogaming uitgelokt om ons de uitstekende kwaliteit te bieden die we vandaag zien.

De Evolutie Is Echt Uniek

Zoals je hieronder zult zien, is de evolutie van videogameconsoles inderdaad intrigerend. Wist je dat er tot nu toe meer dan 70 verschillende consoles waren? En wist je dat er een piektijd was in het videogamespel toen Nintendo en Sega fel tegen elkaar staken met hun revolutionaire consoles?

Je Kunt Verbaasd Zijn Maar Het Is Echt Zo

Als je je verbaast over dergelijke feiten, dan garandeer ik dat dit bericht je nog verder zal prikkelen met de stukjes en beetjes fascinerende historische feiten in de tijdlijn van de gameconsoles.

Of je nu een gamer bent of niet, dit is een geweldige kans voor jou om achter de schermen te gaan en het ‘maken’ van hedendaagse consoles te ontdekken!

De Allereerste Game Console

De eerste videogameconsole (werkend prototype) debuteerde als een omvangrijke rechthoekige bruine houten doos met twee aangesloten controllers en dus de naam “Brown Box”. Uitgevonden door Ralph H. Baer ook wel bekend als “De vader van videogames”, ontwikkelde hij de bruine videogameconsole zodanig dat hij kan worden aangesloten op gewone televisietoestellen. Er waren slechts zes eenvoudige games voor de console, namelijk pingpong, tennis, handbal, volleybal, achtervolging en een lichtgeweer.